den 7 september 2006

Höst, ett aha och folkpartiet

Årstid: Hösten kom till Uppsala över natten. På himlen vilar moln som inte liknar sommarens, och lätta finfördelade regndroppar blöter ner stadens cyklister och dränker dess gator i vattenpölar. På träden har de allra första löven börjat gulna, och några av dem ligger redan på marken bredvid Fyrisån. Hösten i Uppsala är fin, så dess ankomst är absolut inget att sörja. Däremot är regnet inte jätteroligt när man cyklar till Pollacksbacken.

Dagens aha-upplevelse: Lite reflektioner under en lektion i beräkningsvetenskap ledde till den ytterst obehagliga slutsatsen att den associativa lagen för addition inte alltid gäller inom flyttalsaritmetik. Ve och fasa! "Det man inte anar när man sitter och spelar Fallout 2 på datorn är att det hela tiden sker miljontals icke-associativa additioner i bakgrunden", som Mateusz uttryckte det. En skrämmande insikt.

Folkpartiet: Fp tappar väljare med rasande fart, kanske inte enbart på grund av det som av somliga kallas spionskandalen. Det bloggas i alla fall rysligt mycket om folkpartiet och datorintrången just nu, och några bloggare har i större utsträckning än andra fångat min uppmärksamhet. Sven Elanders Folkpartiets död kan bli rasisternas bröd bjuder på en lite annorlunda analys som jag inte vet om jag skall risa eller rosa. Det Progressiva USA skriver i Folkpartiets Inflection Point att partiets krishantering visar att de inte är redo att sitta i en regering (och lyckas dessutom, precis som jag, nämna flyttal och fp i samma bloggpost). Socialdemokratiska Jonas Morian påpekar i Fakta om dataintrången att det var sossarnas tekniska okunskap som öppnade upp för hela affärern.

Andra bloggar om: ,

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Magnus Eriksson skrev...

Jag tror inte på icke-associativ addition! Det löng, bluff, båg och förbannad dikt!

den 8 september 2006 09:22  

Skicka en kommentar

Länkar hit:

<< Tillbaka