den 22 september 2006

Sverigedemokraterna nästa stora utmaning

Sverigedemokraterna fick över 200 kommunala mandat och 2,89% av rösterna i riksdagsvalet. Nationaldemokraterna fick 3,8% av rösterna i Södertälje och blir vågmästare i kommunfullmäktige där. Främlingsfientligheten kliver framåt i Sverige.

En följd av det stora stödet för sd är att de kommer att få minst 45 miljoner av skattebetalarnas kronor i partistöd under de kommande fyra åren. 45 miljoner är lika med moderaterna, kristdemokraterna och miljöpartiets sammanlagda valbudgetar.

10% av de svenska skolungdomarna anser inte att alla människor har samma värde, enligt en undersökning från Lärarnas riksförbund. 18% anser att homosexualitet är en sjukdom. Om skolvalet hade varit riksdagsvalet hade sd tagit plats i riksdagen. De här ungdomarna är framtidens Sverige.

De främlingsfientliga partierna går inte längre att tiga ihjäl. Det hot mot demokrati och samförstånd som de utgör måste tas på allvar. Den stora utmaningen för demokrater av alla färger under de kommande fyra åren kommer vara att bemöta vågen av intolerans mot dem som inte är precis som alla andra. Om ingenting görs kommer sd att sitta i riksdagen hösten 2010.

Vi måste ta debatten om varför alla människor är värda lika mycket. Det kan tyckas vara självklart, men uppenbarligen är så inte fallet. Vi måste förklara att ett etniskt homogent land på intet sätt är bättre än ett land där flera kulturer möts och blandas. Att lösningen på problem med brottslighet inte är att sparka ut invandrare. Integrationen måste förbättras för att undvika segregering och motsättningar. Och när sverigedemokraterna syns i media och på gator och torg måste vi ställa oss upp och säga emot.

För tystnad är medhåll.

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Magnus skrev...

Instämmer i allt!

Beträffande de 10 % som anser att inte alla människor har samma människovärde och det skrämmande höga tal, 18 %, som anser att homosexualitet är en sjukdom.

För den förra siffran antar jag att några procent är svenska rasister, som vissa sverigedemokrater, samt de flesta nationaldemokrater samt alla nazister (vilka gud bevars inte är såå många). Några procent är typ landsbygdskonservativa eller -kristna, kanske finns en del akademiker i form av hegelianer (eller bara de som menar att grovt kriminella förverkat delar av sitt människovärde) och någon bråkdels procent kan kanske vara den del muslimer som är mer radikal och föraktar vissa grupper av människor.

De som anser att homosexualitet är en sjukdom. Jönköpingskristna i hela Sverige, många muslimer och ej tillfrisknade Jan Guillou-kloner. Men det är förstås oroande många... vet inte ens om detta räcker att förklara 18 %. Mellan- och sydsvenska korvmojjs-raggare och ännu fler grupper måste nog adderas, hmm...

Jäkligt oroande. Inspirerande att vara lärare i alla fall!!

den 22 september 2006 17:59  
Anonymous Magnus skrev...

21 % av de 10 % som anser att vissa människor inte har samma människovärde har visst inte läst böcker. Alltså en dubbelt så hög representation av dem som inte läst böcker.

Korvmojjs-raggare, och liknande, är nog en rätt häg andel ändå. ;-)

den 22 september 2006 18:03  

Skicka en kommentar

Länkar hit:

<< Tillbaka