den 10 december 2006

Ett litet uppskjut för en människa...

Mitt i natten väcks jag av min mobiltelefon. Övertygad om att det är väckarklockealarmet snubblar jag upp ur sängen, och blir milt sagt förvånad när jag slänger ett öga på min klockradio, som med röda siffror visar 02:44. När jag svarar i telefonen är det min bror som ringer, för att se till att jag inte missar uppskjutningen av rymdfärjan. Så fort jag har lagt på luren slår jag på TV:n, med 15 sekunder kvar till liftoff, och fortfarande yrvaken ser jag på när Discovery i ett lysande moln av rök lämnar moder Jord för att ge sig ut på den etthundrasjuttonde rymdfärjeflygningen.

Ten... nine... eight... we have a go for main engine start... five... four... three... two... one... booster ignition and liftoff of the Space Shuttle Discovery, lighting up the night-time sky as we continue building the International Space Station.

Lycka till, Christer!

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Länkar hit:

<< Tillbaka