den 26 juni 2006

Kvällstidningar, Lagerbäck, Henke och Djävulen

Djävulens verktyg på jorden torde vara våra kvällstidningar. Igår rasade deras rubriker med krav på landslagstränaren Lars Lagerbäcks avgång. Enligt en löpsedel hotade lagets stjärnor med att bojkotta landslaget i fortsättningen om Lagerbäck blir kvar.

Men är kraven verkligen rimliga? En seger mot favorittippade lagmaskinen Tyskland – i Tyskland – hade varit en bragd av otroligt stora proportioner. Fast å andra sidan hade åtminstone jag hoppats på mer än en svensk seger under VM.

Henrik Larssons straffmiss var tråkig, men faktum kvarstår; Henke är den störste svenske spelaren genom tiderna. Med ett VM-brons, Champions League-vinsten och fyra skotska och en spansk ligatitel i bagaget är han helt enkelt enorm. Ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma i Allsvenskan, och om det blir några fler matcher i den blågula tröjan för hans del (han lämnade möjligheten öppen i intervjuerna efter förlustmatchen).

Portugal och Hollands spektakel i går kväll var märkligt. Fyra utvisningar och sexton gula kort är galet mycket. Och det var trist att mina smygfavoriter Holland åkte ut redan i åttondelen. Håhåjaja…

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Länkar hit:

<< Tillbaka