den 16 maj 2007

Kort om mobiltelefoner

Aftonbladet publicerade i förra veckan en artikel med rubriken Var tionde svensk sjuk av mobilen, baserad på ett pressmeddelande från Elöverkänsligas riksförbund, som i sin tur förklarar att siffran kommer från en Temo-undersökning som de beställt.

Temo ställde frågan "har du någon gång upplevt hälsobesvär när du använt mobiltelefon?". 9 % sade sig ha upplevt sådana besvär, vilket dock inte är detsamma som att 9 % av befolkningen faktiskt blir sjuka av att tala i mobilen - det vi upplever som orsaken till hälsobesvär behöver inte alltid vara det. Tvärtom så tyder det mesta på att det inte finns några hälsorisker med mobiltelefonanvändandet. B
loggen Under ytan kommenterade Aftonbladets artikel med texten Aftonbladet samhällig hälsofara, där andra möjliga orsaker till besvären diskuteras. Mycket läsvärt!

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Nihonshu skrev...

Notera dock att SSI numera sen ett år tillbaka avråder folk från att använda gsm-mobiler allt för mycket eller i onödan - det råder helt enkelt lite för många frågetecken för att man ska kunna avfärda det hela - varav cancerrisken är den största då cancer ju faktiskt kan ta upp mot 50 år att utvecklas - och 10-20 år är en vanlig siffra. Ett frekvent nyttjande av gsm-telefoner är dryga 10 år gammalt ungefär - så ännu kan man inget säga om de plausibla farorna med säkerhet.

den 15 juni 2007 03:04  

Skicka en kommentar

Länkar hit:

<< Tillbaka